Önkéntes magyar orvos gyógyít Izraelben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Amikor Dr. Friedman Gábor általános sebész budapesti orvos kollégájától, Dr. Assaf Shemesh-től, a Szeretetkórház igazgatójától értesült arról, hogy a Vaskardok háború október 7-i kitörése után várják az önkéntes munkát vállalókat a Galileai Egészségügyi Központban, azonnal úgy döntött, hogy jelentkezik.

Dr. Friedman Gábor Izraelben (Fotó: Roni Albert)

A Szochnut Budapest, az Israel’s Partnership2Gether Western Galilee program egyik tagja, és Aya Kagade, a partnerség orvosi bizottságának izraeli elnöke intézte el Dr. Friedman számára, hogy önkéntesként dolgozzon az egészségügyi központban – írja az Új Kelet.

Dr. Friedman Gábor Budapesten született és nőtt fel, városában a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán végezte orvosi tanulmányait és ott végzett általános sebészeti szakképzést. Több mint 30 éve sebész szaktanácsadó ugyanebben az intézményben.

Friedman doktort Budapesten a Frankel Leó úti zsinagóga közösségéből is sokan ismerhetik.

Önkéntes munkája részeként a Galileai Egészségügyi Központ általános sebészeti osztályán, Dr. Eli Kakiashvilli vezetésével műtéteket figyel meg, és tanácsot ad orvosgyakornoknak és fiatal orvosoknak.

Dr. Friedman elmondta, hogy nővére Tel-Avivban él és sokszor utazott már Izraelbe. A Semmelweis klinikai sebészeti igazgatója támogatta a 6 hetes izraeli önkéntes munkáját. Dr. Friedman nagyra értékeli az orvosi központban kapott fogadtatást, a támogatás lehetőségét és a tartalmas élményt.

A Galileai Egészségügyi Központ hálás a kiállásért Izrael mellett ebben a kihívásokkal teli időszakban.

[popup][/popup]