“…olyan kultúrából származnak, amelynek erős eleme a zsidókkal szembeni gyűlölet”

Írta: mandiner.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Josef schuster_zentralrat_der_juden

Josef Schuster

A németországi Központi Zsidó Tanács (Zentralrat der Juden) szerint elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb felső határt szabjanak a Németországba befogadott menekültek számának. A szervezet elnöke a Die Welt-nek kifejtette: a migránsok olyan kultúrából érkeznek, amelynek részét képezi a zsidókkal szembeni gyűlölet és intolerancia. Szerinte ez nem vallási, hanem etnikai kérdés: a migránsok többsége ugyanis arab országokból érkezik.

 Németországban a CDU/CSU pártszövetségen belül is zajlik a vita arról, hogy kell-e felső határt szabni a befogadott menekültek számának. Míg Angela Merkel kancellár szerint erről nem lehet szó, addig a bajor miniszterelnök, Horst Seehofer szeretné, ha megállapítanának egy maximális számot.

Seehofer most a németországi Központi Zsidó Tanácstól (Zentralrat der Juden) is támogatást kapott a kérdésben.

Josef Schuster, a zsidó szervezet elnöke a Die Welt-nek azt mondta: „előbb-utóbb lehetetlen lesz elkerülni, hogy felső határt szabjunk a befogadásnak.” Szerinte ellenőrzötté kell tenni a migránsok Németországba érkezését, és az integráció fontosságát is hangsúlyozta. Schuster arra figyelmeztetett, hogy „bár sok menekült az Iszlám Állam terrorja elől menekül, és békében és szabadságban akar élni, egyúttal azonban ők olyan kultúrából származnak, amelynek egyik erős eleme a zsidókkal szembeni gyűlölet és intolerancia.

A teljes cikk itt olvasható.

Címkék:Angela Merkel, bevándorlás, CSU Horst Seehofer, Iszlám, migráció, Németország, Zentralrat der Juden, zsidó

[popup][/popup]