Obama az antiszemitizmus elítélésére szólított fel

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Az antiszemitizmus elítélésére buzdított Barack Obama amerikai elnök a holokauszt-emléknap alkalmából csütörtökön kiadott közleményében.

Obama

“Ma nehéz szívvel emlékezünk a náci kegyetlenség hatmillió zsidó és többmilliónyi többi áldozatára, akiket a holokauszt idején gyilkoltak meg” – írta az elnök. “Jom haSoá annak napja, hogy megerősítsük felelősségünket magunk és a jövő nemzedékei iránt, és kötelességünk, hogy valóra váltsuk az időtlen szavakat: ‘Sohasem felejtünk. Soha többé'” – írta.

Obama szerint még akkor is, ha tudatában vagyunk annak, hogy az emberiség kimondhatatlanul gonosz cselekményekre képes, erőt meríthetünk azon túlélők, felszabadítók és az igazak példájából, akik az emberség legjavát képviselték a nemzetek között.

“Miközben a példájuk vezérel bennünket, együttesen határozottan és erőteljesen el kell ítélnünk az antiszemitizmust, amely még mindig túlságosan mindennapos. Együtt kell ellenállnunk a fanatizmus és gyűlölet minden formájának. És együtt olyan világot hagyhatunk a gyermekeinkre, amely igazságosabb, szabadabb és biztonságosabb az egész emberiségnek” – áll az amerikai elnök közleményében.

[popup][/popup]