Nyomoz a rendőrség a hangszóróból áradó zsidózás ügyében

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen információs rendszer vagy adat megsértése vétség gyanúja miatt. Az eljárás szakértők bevonásával folyik – válaszolta a BRFK a Telex megkeresésére.

Fotó: Bozzay Balázs (Telex.hu)

“Kétféle szöveg ismétlődött a Blaha Lujza téren a Nyugati pályaudvar irányába közlekedő villamos megállójában. Az egyik egy rövidebb felvétel volt, amelyen arról esett szó, mi lenne, ha Tomcat, az utóbbi időben újra aktív radikális aktivista lenne a miniszterelnök” – írja a Telex.hu – amire az a válasz érkezett, hogy akkor tele lenne minden „zsidó hullákkal és falhoz csapkodott csecsemőkkel”, a „más véleményűeket” pedig „karóba húznák fekete ruhás halálbrigádok”.”

A másik felvételen pedig valaki arról beszélt, hogy a rendőrségi és ügyészségi vezetők között többen is zsidók – idézte a lap.

Zsidózás a Blaha Lujza téren

No Description

Az Europeum bevásárlóközpontnak is írtak, ugyanis az egyik felvétel elején a hekkelés miatt a cég neve is elhangzott, a hangszóró pedig az áruház hirdetése fölé volt elhelyezve. A bevásárlóközpontot üzemeltető CPI Hungary azt közölte a Telexszel, hogy az Europeum Bevásárlóközpont vezetősége mindent megtesz, hogy a hatósági nyomozást támogassa.

A villamosmegálló reklámtábláit kihelyező JCDecaux reklámcéget is keresték, akik azt írták: „A Blaha Lujza téri megállóban a JCDecaux által kihelyezett műszaki megoldást hackertámadás érte, amelyről ma kaptunk értesítést. A hibát azonnal elhárítottuk, ugyanakkor együttműködünk a hatóságokkal az ügy kivizsgálásában.”

Most, hogy a rendőrség megkezdte a vizsgálódást, minderre lehetőség nyílik.

Kérdés: elegendő-e az “információs rendszer vagy adat megsértése vétségét” a gyanú tárgyává tenni, amikor masszív zsidózás történt. Az elmúlt két hétben két antiszemita falfirkát is jelentettek a fővárosban.

Kapcsolódó cikk: Jön fel a szenny
[popup][/popup]