Nyolcan megsebesültek egy lövöldözésben Jeruzsálem óvárosánál

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Vasárnap hajnalban történt a lövöldözés Jeruzsálemben, nyolcan megsebesültek, a támadót elfogták – jelentette az izraeli katonai rádió.

A támadó feltételezett fegyvere (Fotó: Izraeli rendőrség)

Hajnali fél kettőkor kezdődött a lövöldözés: a Jeruzsálem óvárosa mellett egy megállóban veszteglő autóbusz utasaira és a közeli járókelőkre lőtt rá a támadó, majd elmenekült. Reggel fogták el a közeli arab lakónegyedben, Sziluánban.

Haslövést kapott egy állapotos nő is. Kórházba szállították, gyermekét császármetszéssel segítették világra; az újszülött állapota súlyos, de stabil, az anyáé életveszélyes.

Egy hatvan év körüli sebesültet fej- és váll-lövéssel kezelnek a jeruzsálemi Saáré Cedek kórházban, állapota stabil.

A többi áldozat ennél könnyebben sérült meg.

כאן חדשות on Twitter: “ראשוני: שני פצועים קשה מירי לעבר אוטובוס ליד הכותל בירושלים@SuleimanMas1 pic.twitter.com/xykvJb8dnB / Twitter”

ראשוני: שני פצועים קשה מירי לעבר אוטובוס ליד הכותל בירושלים@SuleimanMas1 pic.twitter.com/xykvJb8dnB

“Azok, akik vesztünket kívánják, megfizetik az árát a civileket ért támadásnak” – írta Twitter-üzenetében Jaír Lapid izraeli kormányfő. “A rendőrség és az izraeli hadsereg azon dolgozik, hogy helyreállítsa a békét (…) a városban” – tette hozzá.

A merénylet egy héttel az Izrael és az Iszlám Dzsihád közötti háromnapos heves gázai harcok után történt, melyben több mint 1000 rakétát lőttek ki izraeli településekre a Gázai övezetből, miközben az izraeli hadsereg légicsapásokat mért az Iszlám Dzsihád terrorszervezet katonai célpontjaira az övezetben.

A márciusban elkezdődött, majd nyár elejére elcsitult idei terrorhullámban 19-en, többségükben izraeli civilek vesztették életüket. A merénylők többnyire Ciszjordániában / a nyugati parton élő palesztinok voltak, de három izraeli arab támadóval is végeztek az izraeli biztonságiak. (MTI, Shiri Zsuzsa)

[popup][/popup]