Nyilvánosságra került az “évszázad béketerve”?

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Naftali Bennett ex-oktatási miniszter, a nemzeti-vallásos Jamina pártszövetség tagja vasárnap nyilvánosságra hozott egy térképet, ami szerinte nem más, mint  Donald Trump elnök nagy érdeklődéssel várt közel-keleti béketervének sémája, Júdea és Szamária (Ciszjordánia) felosztása Izrael és a palesztinok között.

A közösségi médiában prezentált állítólagos tervet Bennett egy térképpel illusztrálta, bemutatva az izraeli kontroll alatti szigeteket, amiket a „Palesztin állam” számára kijelölt terület határol körül, ami lefedi Júdea és Szamária nagyrészét.

„Emberek, eljött a leleplezés ideje: Ez az évszázad megállapodásának ‘Szigetek Terve’, amit rögtön a választások után ránk fognak kényszeríteni.

A feketével jelölt rész – Palesztina.

A fehérrel jelölt az izolált izraeli ‘szigetek’ -et takarja Palesztina óceánjában, amelyet 360 fokban a Hamász, a Tanzim [a Fatah katonai frakciója, számos izraeli civilek és katonák elleni terrortámadás felelőse], és a PFSZ [Palesztinai Felszabadítasi Szervezet] vesz körül.”

A politikus a térképet „pokolnak” nevezte Ariel, Ofra és Kirját Arba minden lakosa számára.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök „a ‘telepek’ szuverenitásról beszélt, de szándékosan kerülte a ‘szuverenitás a C-zóna felett’ kifejezést,” ami Júdea és Szamária körülbelül 60% -át jelenti, mely teljes izraeli ellenőrzés alatt áll.

„Megígérte, hogy nem lesz több telep evakuálás. Mindez technikailag igaz is, de a gyakorlatban a terv Izrael földjét pusztulásba viszi. Mivel egyetlen izraeli sem lesz hajlandó egy ellenség által körülvett enklávában élni. Ez éppen olyan, mint Netzarim Gush Katifban [Gázában] – egy keskeny út vezet egy fallal körülvett településhez. Ez a terv.”

„Netanjahu csak a cukormázzal leöntött részt prezentálta az évszázad tervéből – a Jordán-völgyre kivetett szuverenitást. [Bennett térképe a Jordán-völgyet izraeli területként jelöli] Megkérdeztétek már magatoktól, mit fizetett érte? Miért várna Trump a terv nyilvánosságra hozatalával? Megkérdeztétek már magatoktól, hogy Netanjahu miért akarja megsemmisíteni a Jaminát, ahogy tette négy hónappal ezelőtt [az Új Jobbal]? A válasz a ‘szigetek terve’. Jön. Ébresztő!

Csak egy erős és nagy Jamina állíthatja meg a Palesztinában lévő szigetek tervét.”

Teljes cikk

Címkék:Az évszázad béketerve, Naftali Bennett, Trump

[popup][/popup]