Nukleáris riasztás Belgiumban, holtan találták egy atomerőmű biztonsági őrét

Írta: index.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Nukleáris riasztást hirdettek a hatóságok Belgiumban, miután holtan találták egy atomerőmű biztonsági őrét, írta a Telegraph. Az biztos, hogy pénteken a titkosszolgálatok figyelmeztetésére tizenegy belga atomerőmű-dolgozónak elvették a belépőkártyáját és egyes alkalmazottaktól megtagadták a belépést az erőmű területére.

56f64a3935708ea2d3edf590

A Fleurus atomerőműben dolgozó férfit csütörtök este gyilkolták meg Charleroi-ban, de az erről szóló hírek csak szombaton terjedtek el. A biztonsági őrt több lövés érte, kutyáját is megölték.

A Le Soirnak azonban a charleroi-i ügyészség tagadta, hogy egyes híreknek megfelelően ellopták volna a férfi belépőkártyáját. A Belga hírügynökség is megerősítette, hogy erről nincs szó. Az ügyészség azt is jelezte, hogy nem gyanakszanak terrorista szálra, a rendőrség gyilkossági osztálya foglalkozik az üggyel.

Az esetet azért is kezelhették kiemelten, mert a párizsi és brüsszeli merényletekért felelős terroristahálózatról úgy vélik, európai nukleáris erőművek megtámadására, illetve radioaktív anyagok beszerzésére is szövetkeztek. A radioaktív anyagokkal bombákat akarnának felturbózni.

A teljes cikk itt olvasható.

Címkék:brüsszeli merénylet, ISIS

[popup][/popup]