Novák Katalin: Nincs döntés az izraeli követség Jeruzsálembe költöztetéséről

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Ezt Novák Katalin Prágában mondta, Milos Zemannal tartott sajtótájékoztatóján. A leköszönő elnök szavaiból az derült ki, hogy az izraeli cseh nagykövetség Jeruzsálembe költözhet.

Novák Katalin

“A sajtóhíreket én is olvastam, nem született Magyarországon döntés arról, hogy az izraeli nagykövetségünket átköltöztessük” – jelentette ki Novák Katalin Prágában a Milos Zemannal közös sajtótájékoztatóján arra a kérdésre válaszolva, hogy az izraeli magyar nagykövetséget Jeruzsálembe költöztetik-e – írja az atv.hu.

Zeman szerint a cseh nagykövetség költözhet

A sajtótájékoztatón Zeman szavaiból az derült ki, hogy bár a külügyminiszterük nem támogatja, Petr Fiala miniszterelnök viszont igen, így az izraeli cseh nagykövetség Jeruzsálembe költözhet.

“Megfontoljuk”

Korábban Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója utalt erre a lehetőségre az Israel Hayomnak adott interjújában. Ő úgy fogalmazott arra a kérdésre, hogy Magyarország lesz-e az első olyan európai uniós ország, amely Jeruzsálembe költözteti nagykövetségét, hogy “ha Izraelből kérést kapunk az ügyben, megfontoljuk.”

ATV

[popup][/popup]