Novák Előd az izraeli hadseregben szolgáló magyarok ellen indítana büntető eljárást

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Hírek - lapszemle

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke és parlamenti képviselője arról kérdezte Tuzson Bence igazságügyi minisztert: indult-e háborús bűncselekmény miatt magyarországi eljárás az izraeli hadseregben szolgáló magyarok ellen?

Novák Előd

A Mi Hazánk alelnöke idézte a Btk.-t, amely szerint “büntetendő az a magyar állampolgár, aki – szövetséges fegyveres erőn kívül – nemzetközi vagy nem nemzetközi fegyveres összeütközésben részt vevő idegen fegyveres szervezetbe önként belép, erre ajánlkozik, vagy ilyen fegyveres szervezetben kiképzésen vesz részt.”

Novák Előd arra kíváncsi, hogy hány magyarországi büntetőeljárás indult magyar állampolgárokkal szemben a “gázai népirtásért is felelős Izrael fegyveres erejébe való belépés, erre ajánlkozás vagy ilyen fegyveres szervezetben kiképzésen való részvétel miatt”? Ha nem, miért nem?

Répássy Róbert államtitkár közölte Novákkal, hogy a büntetőeljárás megindítását a legfőbb ügyész rendelheti el. Novák ezután azonnal Polt Péterhez fordult, a legfőbb ügyésznek is feltette ugyanazt a kérdést. (24.huKlubrádió)

[popup][/popup]