New York: Zsinagógák elleni támadással fenyegetőző férfiakat vett őrizetbe a rendőrség

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Letartóztattak két férfit a rendőrök New York városban, amivel a hatóság fogalmazása szerint “a zsidó közösséget érintő fenyegetés kibontakozását” akadályozták meg.

Matthew Mahrer és Christopher Brown

A New York-i rendőrség főnökének szombati bejelentése szerint a gyanúsítottak egyike az interneten tett közzé fenyegető tartalmat, ezt követően intézkedtek, és tartóztatták le őt és társát. Egyiküknél kést találtak, majd lakásában egy illegálisan tartott lőfegyvert és hozzá tartozó lőszert is lefoglaltak.

Keechent Sewell, a város rendőrségi vezetője azt is elmondta, hogy az őrizetbe vételt kiterjedt hírszerzési tevékenység előzte meg. A két férfit New York vasúti főpályaudvara, a Penn Station bejáratánál tartóztatták fel.

A hatóság azt is bejelentette, hogy a letartóztatások nyomán “szerte New York városban az érzékeny területekre” erősítést vezényeltek.

A két férfit a sajtó Christopher Brown és Matthew Mahrer néven azonosította. A Daily Mail beszámolója szerint Brown-t korábban pszichiátriai betegséggel kezelték és letartózatásakor horogkeresztes karszalagot viselt.

MTI/Szombat

[popup][/popup]