Netanjahu telefonon tárgyalt Putyinnal

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök telefonon beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a közel-keleti biztonsági kérdésekről – jelentette hétfőn a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet.

Putyin és Netanjahu

“Nemrég telefonon beszéltem Vlagyimir Putyin orosz elnökkel regionális kérdésekről, valamint az Izrael és Oroszország közötti folyamatos koordinációról a régió biztonsági fejleményeinek ügyeiben”- közölte a Twitter internetes közösségi oldalon az izraeli miniszterelnök.

Közben Gabi Askenázi külügyminiszter is beszélt orosz kollégájával, Szergej Lavrovval. “Oroszországnak fontos szerepe van a Közel-Keleten, különösen az iráni nukleáris program leállításának erőfeszítéseiben, és abban, hogy felszámolja Irán megerősödését a térségben” – írta beszélgetésük után Askenázi a Twitteren.

Idén kerek évfordulót ünnepel a két ország, az Izrael és Oroszország közötti diplomáciai kapcsolatok megújításának 30. évfordulóját. Askenázi megállapodott Lavrovval, hogy erről az eseményről izraeli és oroszországi rendezvénysorozaton fognak megemlékezni, melyeken hangsúlyozni fogják a népek közötti kapcsolat erősségét. (MTI)

[popup][/popup]