Netanjahu ragaszkodik az ártatlanságához

Írta: Avi/ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Benjamin Netanjahu miniszterelnök szerdán visszavágott a hírekben megjelent riportokra, hogy a rendőrség hamarosan vádemelést fog javasolni ellene korrupciós vádakban.

Roni Alsheich rendőrparancsnok ée Benjamin Netanjahu miniszterelnök- fotó: Miriam Alster/Flash90

Netanjahu azt állította, hogy míg a nyomozók támogatják a büntetőeljárás alá vonását, a jogi hatóságok végül arra a következtetésre fognak jutni, hogy “nincs semmi”.

Kedden a Hadashot TV riportja azt állította, a rendőrség már jövő héten vádemelést fog javasolni Netanjahu ellen. A héber nyelvű média másnap arról is beszámolt, hogy a rendőrségi tisztviselők egyhangú megállapodásra jutottak az ügyben, és a vizsgálatról “végleges” megbeszélést tartottak szerdán.

A riportokra válaszul Netanjahu szerdán egy videoüzenetet posztolt közösségi oldalain, elismerve, hogy valószínűleg vádemelést fognak javasolni ellene, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a rendőrségi ajánlásokat az ügyészek gyakran ejtik elegendő bizonyíték hiányában.

“Meg akarlak nyugtatni titeket: nincs semmi, mert én tudom az igazságot,” – mondta Netanjahu. “A törvény azt mondja, hogy az a személy, aki képes arra, hogy meghatározza, van-e bizonyíték a miniszterelnök ellen, az a főügyész, és ő vitatja meg az ügyet az államügyésszel. Az államügyész a közelmúltban azt mondta a Knesszetben, hogy a rendőri ajánlások körülbelül fele semmivel végződik.”

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]