Netanjahu: a magyar-izraeli partnerség minden eddiginél közelebb hozta népeinket egymáshoz

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Levélben mondott köszönetet Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök Orbán Viktor magyar kormányfőnek a zsidó újév alkalmából korábban küldött ünnepi üdvözletéért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfőn.

Netanjahu korábbi budapesti látogatásakor 2017-ben a Mazsihisz székházában, a Goldmark teremben. (MTI Fotó: Mohai Balázs)

“Az Ön személyes barátsága és régóta fennálló elkötelezettsége a magyar-izraeli partnerség mellett minden eddiginél közelebb hozta egymáshoz kormányainkat és népeinket. Biztos vagyok abban, hogy a folyamatosan javuló együttműködés kézzelfogható előnyökkel jár majd népeink következő generációi számára” – írta Netanjahu.

Az izraeli kormányfő elismerését fejezte ki azért, hogy magyar partnere következetesen támogatja Izrael államot az európai és a nemzetközi fórumokon.

“Őszintén kívánom, hogy a következő év egészségben, jólétben és békében teljen. Köszönöm sokéves barátságát és jókívánságait” – zárta Orbán Viktornak írt levelét Benjamin Netanjahu. (MTI)

[popup][/popup]