Németország: Nem másokat, hanem minket terhel a Holokausztért a felelősség

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

Benjamin Netanjahu kedden arról beszélt, hogy a palesztin főmufti vette rá Adolf Hitlert a „végső megoldás” végrehajtására. Szerdán Angela Merkel szóvivője is megszólalt a kérdésben. Nem azért, hogy csökkentse hazája felelősségét.

Staatssekretär Steffen Seibert, Sprecher der Bundesregierung, während einer Pressekonferenz in der Bundespressekonferenz zu aktuellen Themen der Innen- und Außenpolitik.

Steffen Seibert

„Minden német tisztában van a nácik gyilkos faji mániájával, ami a civilizáció összeomlásához, a Holokauszthoz vezetett” – mondta Angela Merkel német kancellár szóvivője, Steffen Seibert szerdán Benjamin Netanjahu keddi nyilatkozata kapcsán. „Jó okkal ezt tanítják a német iskolákban, és ezt soha nem is szabad elfelejteni. Semmilyen okát nem látom annak, hogy megváltoztassuk a történelmi nézetünket. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez az emberiség ellen elkövetett bűncselekmény Németországot és nagyon is minket terhel”.

Benjamin Netanjahu kedden a Cionista Világkongresszus előtt beszélt arról, hogy az 1920-as évek során a Palesztina területén élő zsidók ellen Haj Amin al-Husszeini egykori főmufti vezetésével indult  terrorhullám, valamint a Holokauszt idején is főszerepet játszott a vallási vezető.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]