Németh Szilárd a náci rezsimhez hasonlította a szociáldemokrata vezetésű új német kormányt

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

„Az új német koalíciós program aláírói nemcsak saját országukat, hanem egész Európát meg akarják változtatni, meg akarják alapítani az ’új birodalmat’…” meg akarják szüntetni nemzeti önazonosságunkat, magyarságunkat, keresztény hitünket…Szétzilálnák családjainkat is, elvennék tőlünk a saját gyermekeink nevelésének jogát, beengednék óvodáinkba és iskoláinkba az LMBTQ-szervezeteket – sorolta beszédében a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (b2), Básthy Béla (Fidesz), Kõszeg polgármestere (b), Talabos Tibor ezredes, katonai fõreferens (b3), Kovacs Vilmos ezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka (b4) és Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök (b5) a Kiss János altábornagy halálának 77. évfordulója alkalmából rendezett kegyeleti megemlékezésen a kõszegi temetõben 2021. december 8-án. (MTI/Filep István)

Magyarországnak ugyanolyan kihívásokkal kell szembenéznie, mint 1944-ben – mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán, a Kiss János altábornagy halálának 77. évfordulója alkalmából rendezett kegyeleti megemlékezésen a kőszegi temetőben.

Németh Szilárd hangsúlyozta: ma ugyanolyan, Magyarország keresztény kultúráját, nemzeti örökségét, a magyarok jövőjét fenyegető erőszakos kihívásokkal kell szembenézni, mint 1944-ben.

Az új német koalíciós program aláírói nemcsak saját országukat, hanem egész Európát meg akarják változtatni, meg akarják alapítani az “új birodalmat”, az európai egyesült államokat, elvéve ezzel a nemzetállamok, így Magyarország szuverenitását is – közölte.

Hozzátette: meg akarják szüntetni nemzeti önazonosságunkat, magyarságunkat, keresztény hitünket, és “fényes bevándorlójövőt” szánnak nekünk. Szétzilálnák családjainkat is, elvennék tőlünk a saját gyermekeink nevelésének jogát, beengednék óvodáinkba és iskoláinkba az LMBTQ-szervezeteket – sorolta.

Az államtitkár leszögezte, hogy a magyar nemzeti értékek megőrzéséhez összefogásra van szükség.

“Tudjuk, hogy milyen veszéllyel, testi, lelki és szellemi nyomorral, valamint gazdasági és kulturális hátránnyal jár nemzeti önállóságunk elvesztése” – fűzte hozzá Németh Szilárd.

Kiemelte: elődeinkhez hasonlóan így nekünk is meg kell védenünk nemzeti szuverenitásunkat, önrendelkezésünket, szabadságunkat, és ebben mindannyiunknak feladata és felelőssége van.

Kiss János, a magyar ellenállási mozgalom katonai vezetőjeként embert próbáló történelmi időkben állt helyt, és hazája iránti töretlen hűségét több alkalommal bizonyította pályafutása során – mondta Németh Szilárd.

Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök imájában arra tért ki, hogy Kiss Jánosról egy igaz hazafi képe tárul elénk, aki a legnagyobb nehézségek között is meg tudta mutatni, hogy van járható út, és a legnagyobb embertelenségben is lehet embernek maradni.

*

“Ma ugyanolyan, Magyarország keresztény kultúráját, nemzeti örökségét, a magyarok jövőjét fenyegető erőszakos kihívásokkal kell szembenézni, mint 1944-ben” – fogalmazott beszédében az állami hírszolgálat beszámolója szerint a nagyot és erőset mondani akaró államtitkár.

A náci és nyilas tömeggyilkosságok 1944-es emlékével a hátunk mögött csak ámulunk és bámulunk, mire nem ragadtatja egyes kormánypárti politikusokat vagy beszédíróikat a kampányhév.

[popup][/popup]