Nem tűrhették ölbe tett kézzel

Írta: Közép- és Kelet-Európai Zsidó Hitközségek és Szervezetek Egyesülete - Rovat: Hírek - lapszemle

„A Közép- és Kelet-Európai Zsidó Hitközségek és Szervezetek Egyesülete határozottan és nyomatékosítva foglal állást valamint fejezi ki szolidaritását  Izrael Állam kormánya és polgárai mellett.
Az izraeli vezetés nem tűrhette tovább ölbe tett kézzel, hogy a Palesztin Nemzeti Hatóság területéről (HAMASZ, és egyéb terrorszervezetek), Izrael sűrűn lakott részeit megszakítás nélkül támadja. A mostani „Felhőoszlop akció” keretében az izraeli védelmi hadsereg a palesztin kilövő  az összeszerelő és terrorközpontokat hivatott megsemmisíteni, ezzel is biztosítva polgárai biztonságos életvitelét.
Szervezetünk állásfoglalása a következő, melyben az egyesület tagjai egyértelműen nyomatékossá teszik, hogy minden országnak joga és kötelessége polgárainak az alapvető biztonságot garantálni akkor is, ha a zsidó népről, Izrael népéről van szó.
A palesztin nemzeti hatóság HAMASZ által uralt területén nem a demokratikus elvek szerint hozzák meg a döntéseket, nem katonai támaszpontokat támadnak Izrael területén, hanem a civil lakosságot. Teszik ezt ellentétben az izraeli hadsereggel, mely sebészi beavatkozáshoz hasonlítható precizitással próbálja a terroristákat, kilövő állomásaikat és azok bázisait megsemmisíteni.
A debreceni Főrabbi ideillő gondolata: „Aki egy ember életét megmenti az az egész világot menti meg….”
Szövetségünk a bibliai gondolatok alapján kifejezi, hogy a békés rendezéshez csakis a tárgyaló asztalok mellett született feltételek nélküli béketárgyalások vezethetnek.”
Horovitz Tamás elnök, Heller Zsolt titkár, Breuer Péter szóvivő
[popup][/popup]