„Nem nácik, elvtelen karrieristák”

Írta: Czene Gábor / nol.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Gőzerővel folyik az uniós vizsgálat Kovács Béla jobbikos EP-képviselő és volt politikustársa, Szegedi Csanád ellen, sok tanút kihallgatnak – állítja Molnár Balázs, az egyik feljelentő. A csalás elleni hivatal nyomozói rendkívül tájékozottak, minden részletről tudnak. Molnár szerint a Jobbik vezetői nem nácik, hanem karrieristák, akiknek nem számítanak az elvek.

Molnár Balázs fotó Korponai Tamás Népszabadság

Molnár Balázs (fotó: Korponai Tamás, Népszabadság)

A szélsőjobbos szubkultúrában egyesek nyílt titokként kezelik, hogy Molnár Balázs korábban a Kurucinfó főszerkesztője volt. Ezt azonban ő mindig is tagadta. Sőt egy per során bírósági papírt szerzett arról, hogy nincs köze a hírhedt antiszemita és cigányellenes portálhoz. Tény viszont, hogy Molnár Balázs feltűnt a Jobbik környékén. A pártba nem lépett be, de közel egy évig Szegedi Csanád munkatársa volt. Aztán két és fél évig az Európai Parlament alkalmazásában dolgozott, kezdetben a három akkori jobbikos EP-képviselő – Kovács Béla, Morvai Krisztina és a már említett, a pártból később kiebrudalt Szegedi – mellett.

Az előzmények ismeretében több mint meglepő, hogy Molnár Balázs most szinte polgári demokrata benyomását kelti. Elmondása szerint olyan jobboldali pártra lenne szükség, amely – ha szükséges – keményen kritizálja az uniós intézményeket, de alapvetően nyugatbarát politikát folytat. Nem úgy, mint a „legocsmányabb rendszerekkel cimboráló, iszlamista és orosz propaganda szócsöveként működő Jobbik”.

Hangsúlyozza, hogy Magyarország nyugati civilizációhoz való tartozását védi. Mert azt nyilvánvalónak tartja, hogy az EU, a NATO és az USA minden hibájával együtt is ezerszer jobb, mint a keleties despotikus berendezkedés, ahol a képességekre alapuló tisztességes verseny helyét az elnyomás és a korrupció, ennek megfelelően alacsony életszínvonal tölti be.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]