Négyszeres életfogytiglan a Givat Aszaf-i terroristának

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Oferi Hadbíróság szerdán négyszeres életfogytiglani börtönre ítélte Aszem Bargouti palesztin terroristát 2 halálos terrortámadásban játszott szerepéért.

Aszem Barghouti letartóztatása 2019. január 8. (fotó: Izraeli Védelmi Erők)

Három életfogytiglant kapott a gyilkosságokért, míg a negyediket több gyilkossági kísérletért.

A terroristának ezen felül 15 millió sékel kártérítést kell fizetnie az áldozatok családjának.

A bíróság tavaly novemberben ítélte el Barghoutit három rendbeli gyilkosságért, 12 rendbeli gyilkossági kísérletért, az igazságszolgáltatás akadályoztatásáért valamint tagságáért egy betiltott szervezetben.

A bíróság az ítéletet azt követően hozta, hogy Barghouti beismerte a vádakat.

Bargouthi középen (forrás: twitter)

Az ügyészek tavaly márciusban nyújtották be ellene a súlyos bűncselekmények hosszú listáját tartalmazó vádiratukat.

A vádirat szerint 2018. december 9-én a terrorista és testvére, Salih fegyveres támadást hajtott végre Ofra bejáratánál, melynek következtében egy 30 hetes magzat , Amiad Jiszráel Is-Ran meghalt, valamint szülei és további 5 személy megsérült.

Négy nappal később, 2018. december 13-án Aszem fegyveres támadást hajtott végre a givát aszafi csomópontnál, megölve Juvál Mor Joszef őrmestert (20) és Joszef Cohen szakaszvezetőt (19), súlyosan megsebesítve egy harmadik harcost és egy civilt.

Aszem a támadás után elmenekült a helyszínről és közel egy hónapig bújkált egészen 2019. január 8-ig, amikor a biztonsági erők Abu Sukheidimben letartóztatták.

Salih-t 2018. december 12-én ölte meg a hadsereg egy letartóztatási kísérlet során Rámalláh közelében.

A Sin Bét Aszem letartóztatása után azt nyilatkozta, hogy „az elmúlt napokban további terrortámadások végrehajtására készült”.

A hadsereg 2019. január 20-án adta ki a bontási parancsot a terrorista otthonára. A család fellebbezett a döntés ellen, de a bíróság elutasította kérelmüket.

Az izraeli biztonsági erők 2019. március 7-én a Rámalláh melletti Kobar faluban egy markológéppel lerombolták Aszem kétszintes otthonát.

ujkelet.live

Címkék:palesztin terrorista

[popup][/popup]