Négy újabb izraeli túsz halálát jelentette be az izraeli hadsereg

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Újabb négy, tavaly október 7-én a Gázai övezetbe hurcolt izraeli túsz halálát jelentette be az izraeli hadsereg hétfő este.

Chaim Peri, Amiram Cooper, Joram Mecger és Nadav Poplevel, akiknek halálhírét megerősítették június 3-án

Nir Óz kibucból számoltak be a nyolcvanéves Joram Mecger, a nyolcvanéves Hájim Peri és a nyolcvanöt éves Amiram Cooper haláláról, akiket a Hamász palesztin terrorszervezet december 18-án még egy fogságban felvett videón szerepeltetett.

Az ötvenegy éves, Nirim kibucból elrabolt Nadav Poplevel is életét vesztette az október 7-e óta tartó fogságban, noha róla a Hamász egy hónappal ezelőtt még közzétett egy videófelvételt.

Az izraeli hadsereg úgy véli, hogy mind a négyen hónapokkal ezelőtt vesztették életüket, miközben az izraeli katonák Hán-Júniszban harcoltak az iszlamista fegyveresek ellen.

Daniel Hagari szóvivő megígérte, hogy a hadsereg alaposan kivizsgálja a túszok halálának körülményeit. “Tudom, hogy nehéz kérdések merülnek fel a haláluk körülményeivel kapcsolatban. (…) Minden lehetőséget megvizsgálunk, és az eredményeket a lehető leghamarabb bemutatjuk, először a családoknak, majd a köznek. Átláthatóan bemutatjuk a megállapításokat, ahogy eddig is tettük” – mondta Hagari hétfő esti sajtótájékoztatóján.

Az elhurcoltak családjainak főhadiszállásán kijelentették, hogy az áldozatok “fogságban elkövetett meggyilkolása szégyenteljes, és a korábbi túszalkuk elszalasztásának következményeit jelzi”. (MTI)

[popup][/popup]