Négy embert, köztük egy 13 éves kislányt is megkéseltek Izraelben, a merénylőt elfogták

Írta: MTI / Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Négy izraelit sebesítettek meg késsel szombaton Kirjat-Gat városában – közölte az izraeli rendőrség. A merénylőt az esti órákban elfogták.

A támadásban megsebesült négy izraeli – közöttük egy 13 éves kislány – zsidó, egyikük súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség terrorcselekménynek minősítette a támadást.

merénylet

Négy izraelit, köztük egy 13 éves kislányt késeltek meg. A fotó forrása: Izraeli Hírlevél

A merénylet elkövetési módja azonos volt az október óta palesztinok által Izraelben és a palesztin területeken szúrófegyverrel elkövetett támadásokkal.

Az izraeli biztonsági erők szombaton késő este fogták el a kirját gáti merénylőt. Útakadályok, helikopterek segítették a gyors és eredményes nyomozást. A tizenéves elkövetőnél véres kést találtak, két barátja adta fel a hatóságnak a hebroni illetőségű illegális munkást.

A tettes elfogását megelőzően, este nyolckor indulatos civilek csoportja egy ártatlan beduint vert meg, mert összetévesztették a támadóval.

A késelések, illetve a fiatal palesztinok és izraeli katonák közötti összecsapások, valamint az izraeli telepesek és palesztin lakosok közötti erőszakos cselekmények miatt 15 izraeli, 86 palesztin – közöttük egy izraeli arab -, valamint egy amerikai és egy eritreai halt meg az AFP francia hírügynökség számításai szerint.

[popup][/popup]