Négy bordája eltört a 70 éves asszonynak, akit telepesek támadtak meg

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A 70 éves Hágár Gefen, akit szerdán telepesek támadtak meg az izraeli Ma’ale Amosz előőrs közelében, a kórházi ágyból nyilatkozott egészségügyi állapotáról és a történtekről a 12-es csatornának.

Forrás: Twitter

,,Négy öltés van a fejemen, a kezem gipszben, négy bordám eltört, megsérült a tüdőm és a hátam” – idézi az ujkelet.live tudósítása a megtámadott asszonyt.

Hágár szerdán egy csoport zsidóval, palesztinokkal és olaszországi önkéntesekkel egy palesztin barátjának ment segíteni olajbogyót szüretelni az ültetvényén, Kisszan falu közelében, Betlehemtől keletre.

„Amikor a gazda földjéhez közeledtünk, 7-8 telepes volt ott, fiúk, ütőkkel. Nem támadtak ránk, csak szitkozódtak. Elhaladtunk mellettük, és láttuk, hogy begyűjtötték az összes olajbogyót, és mérgező vegyszert szórtak a fákra, ami megöli őket” – mondta az eset egy másik szemtanúja a 12-es csatorna szerint.

Hágár azt mondta, ,,a fiatalok gyorsan megérkeztek Ma’ale Amoszról, és kövekkel dobáltak minket” – mesélte Hagar a kórházból.

Más szemtanúk szerint ebben a szakaszban körülbelül 35 telepes tartózkodott ott, és megkezdődött a kölcsönös kődobálás a felek között. A 70 éves Hágár távolabbi állt, és képeket készített a történtekről.

Egy ponton az álarcos fiatalok közül néhányan észrevették Hágárt, ütőkkel támadtak rá és megverték őt és barátját, valamint ellopták a fényképezőgépét is.

,,A fiatalok elkaptak, 70 éves vagyok, és nagyon megvertek” – mondta Hágár.

Címkék:telepesek

[popup][/popup]