Monica Lewinsky Budapesten tart előadást az internetes zaklatásról

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Budapesten tart előadást az amerikai zsidó Monica Lewinsky, aki arról híresült el, hogy Fehér házi gyakornokként a nős Bill Clinton amerikai elnökkel került szexuális viszonyba.

Monica Lewinsky

Az ügyből annak idején hatalmas botrány lett, az elnököt impeachment eljárás alá vonták, és ötvenmillió tévénéző előtt kellett vallomást tennie a viszonyról. ” Tagadta, hogy szexuális jellegű kapcsolat lett volna közte és Monica Lewinsky között, ami inkább mentségnek tűnt a tapintatlan politikai ellenfelekkel szemben, mert bár nem feküdtek le, a fiatal gyakornoklány orálisan kielégítette az elnököt.

Lewinsky 1995 és 1997 között volt gyakornok a Fehér Házban. Óvatlanul elfecsegte a viszony hírét egy barátnőjének hitt munkatársának, aki az elnök politikai ellenfeleinek továbbította azt. Lewinsky a ruháján talált ondónyomok miatt, az elnök politikai ellenfelei révén került a média kereszttüzébe, ez vezetett a Clinton elleni eljáráshoz.

Lewinsky-t megviselte a hosszú időn keresztül nemzetközi médiafigyelem középpontjában álló eset. Az egykori fehér házi gyakornok másfél évtizedre eltűnt a világ szeme elől. Elmenekült Amerikából, Londonban elvégezte a London School of Economics szociálpszichológia szakát.

2010-ben egy megrázó élmény hatására kezdett új misszióba. Az internetes zaklatás áldozataként és az áldozatok szószólójaként került újra a figyelem középpontjába, és mára a cyberbullying elleni küzdelem egyik legfőbb és legelhivatottabb szószólójává vált.

Lewinsky arról beszél majd Budapesten, a BrandFestivalon, hogy a cyberbullying és a nyilvános megszégyenítés az interneten milyen hatással van a mai fiatalokra.

[popup][/popup]