Moldován Bendegúz a Mazsihisz Ifjúsági Csoportjának új elnöke

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Minap tartotta tisztújítását a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége Ifjúsági Csoportja. Moldován Bendegúzt választották meg a szervezet elnökévé.

Moldován Bendegúz, a Mazsihisz Ifjúsági Csoportjának új elnöke

A frissen megválasztott elnök így írt önmagáról bemutatkozó soraiban a választás előtt:

“Moldován Bendegúz vagyok, jelenleg az ELTE TÁTK Társadalmi tanulmányok szakának hallgatója. kisgyerekkorom óta körülvesz a zsidóság, passzív közösségi részvételem után – zsidó óvodák és iskolák – 16 éves koromban elhatároztam, hogy nem csak résztvevője, de aktív formálója szeretnék lenni a magyarországi zsidó közösségnek.

Több évet töltöttem a Hanoar Hatzioni nevű ifjúsági szervezetben, melyben először madrichként, majd a szervezet vezetőjeként foglalkoztam a budapesti zsidó ifjúság oktatásával, identitásának megtalálásával, egy közösség építésével. Ezzel együtt a Szarvasi Nemzetközi Ifjúsági táborban is ifjúsági vezetővé váltam, majd korcsoportvezetőként vállaltam nagyobb felelősséget a Kelet-európai zsidó közösség építésében.

Jelenleg a „European Union of Jewish Students” (Európai Zsidó Diákszövetség) elnökségében dolgozom az európai zsidó diákság jövőképéért, érdekképviseletéért. Azt gondolom, hogy a magyarországi és a nemzetközi zsidó közösségről elsajátított tudásom, a gyerekek és fiatal felnőttek és az oktatásukról szerzett tapasztalataim és a közel 6 év közösségszervezői múltam alkalmassá tesz arra, hogy munkámat a Mazsihisz Ifjúsági Csoport elnökeként folytassam.”

Sok sikert kívánunk!

Címkék:Ifjúsági Csoport, Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, Mazsihisz

[popup][/popup]