Mirkóczki reagált a zsidózásra: Általánosságban soha sem ítéltünk el népeket

Írta: mandiner.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Általánosságban soha nem ítéltünk el népeket, nemzeteket, országokat; viszont voltak jelenségek, politikusok, politikai akciók, amik ellen fölléptünk – mondta Mirkóczki Ádám Apáti István 2011-es zsidósággal kapcsolatos álláspontjára, amely szerinte nem volt felháborító.

 

 

Apáti István általunk közölt 2011-es kijelentéseivel szembesítették Mirkóczki Ádámot, a Jobbik szóvivőjét a párt keddi sajtótájékoztatóján – írja a Pesti Srácok.

A Pesti Srácok szerint Mirkóczki Ádám először Orbán Viktor egy kilencvenes évekbeli, parlamenti bekiabálásával („Térdre, csuhások!”) próbált terelni mondván, a miniszterelnök se kért elnézést amiatt. Majd azt mondta, hogy „Apáti 2011-es szavai semmilyen relevanciával nem bírnak a Jobbik mai politikájára”. Ezután azt állította, Apáti „éppen akkor és éppen arra” reagált, hogy Simon Peresz izraeli államfő Magyarország fölvásárlásáról beszélt. Ő egyébként személy szerint egyetért azzal, hogy Apáti tiltakozott Peresz kijelentése ellen. Szerinte „a felháborító abban nem az volt, amit Apáti István mondott, a fölháborító az volt, hogy a Jobbikon kívül más még csak meg sem szólalt, nem is tiltakozott az ellen, ami a diplomácia világában – finoman fogalmazva is – példátlan.”

 

Ateljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]