Mindent nem bír ki az ember…

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Véget vetett életének egy holokauszt túlélő, a 2014-es háborúban megölt fia sírjánál.

A 88 éves Mose Etzion fia, Ze’ev (Zevik) Etzion a 2014-es gázai háborúban egy rakétatámadás következtében vesztette életét. Az apa – tudósít az ujkelet.live – fia halálának jahrzeitjén (héber naptár szerinti évfordulóján), fia sírjánál véget vetett életének.

Miután kora reggel elhagyta otthonát, és több óra múlva sem tért vissza, a hatóságok keresést indítottak, és Mose Etziont holtan találták fia sírjánál, nyilatkozta az Eskol Regionális Tanács. Az Etzion család Nirim kibucban élt, a Gázai határ közelében. Mose Etzion temetésére hétfőn kerül sor.

Ze’ev Etzion a kibuc helyi biztonsági tisztje volt a 2014 -es háború idején, valamint mentős. Órákkal az erős szikla hadművelet vége előtt, a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet fegyveresei aknagránátot lőttek ki a közösségre. Mivel a bombázás káoszában nem tudták lokalizáni, Mosét küldték megnézni, hol landolt a gránát. Amikor Mose a helyszínre ért, látta, hogy fia, Ze’ev a földön fekszik, repeszek okozta súlyos sérülésekkel. Az 55 éves Ze’ev a következő órákban belehalt sérüléseibe.

Mose ezt a hatalmas bánatot hordozta az elmúlt hét évben a holokausztban szerzett tapasztalatai mellett, kétségbeesetten törekedve arra, hogy méltó legyen fia örökségéhez, mondták a nirimi barátok.

Tavaly a barátok és a család kiadtak egy könyvet Mindig úton címmel, amely végig követi Mose hihetetlen útját Krakkótól a holokauszton, a szibériai éhezésen át, végül Teheránon keresztül a Szentföldre. Úgy tűnt, minden akadályt, tragédiát képes átvészelni.

Teljes cikk

[popup][/popup]