Miért nem engedi be Egyiptom a Palesztin menekülteket?

Írta: Szabó Gábor - Rovat: Hírek - lapszemle

Az emberek joggal aggódnak, hogy mi lesz az ártatlan Palesztinokkal Gázában akiknek menekülniük kellett a háború elől. Most mind Rafah városában és a környéken vannak az egyiptomi határ mentén. Egyiptom viszont nem engedi be őket.

Határkerítés Egyiptom és Gáza között

Az ENSZ adatai alapján Egyiptom nem zárkózik el más menekültek elől. Jelenleg kb. félmillió menekült van Egyiptom területén akik 62 országból menekültek.

2024 február 4-én , az UNHCR által regisztrált menekültek között volt 235,705 szudáni, 154,905 szír, 39,269 dél szudáni, 33,087 eritreai, 17,693 etióp, 8,622 jemeni, 7,664 szomáli és 5,631 iraki.

Akkor miért nem engedik be a Palesztinokat?

Van aki gazdasági nehézségekre hivatkozik, de ezeknek a palesztin menekülteknek már eddig is folyamatosan adott pénzt az ENSZ hiszen eddig is menekült státuszban voltak, akkor azt a pénzt Egyiptomban is megkaphatják, és az a sok segély ami most Gázába megy az mehetne Egyiptomba.

Én két igazi okot tartok lehetségesnek:

Az egyik, hogy félnek tőlük. Félnek az Arab és muzulmán testvéreiktől.

A másik, hogy annak ellenére, hogy 1979-ben békét kötöttek Izraellel a mai napig is arra használják a palesztinokat hogy azokkal kárt okozzanak Izraelnek. Ha mással nem azzal, hogy a nemzetközi közvélemény továbbra is csak Izraelt okolja a helyzetért Gázában és eszükbe se jut megkérdezni, hogy Egyiptom miért tartja blokád alatt Gázát.

https://izrael.szabgab.com/miert-nem-engedi-be-egyiptom-a-palesztin-menekulteket

 

[popup][/popup]