Megvannak a ’82-es párizsi merénylet elkövetői?

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Megvannak a ’82-es párizsi merénylet elkövetői?

Képbe kerültek egy több évtizeddel ezelőtti párizsi terrortámadás lehetséges elkövetői.

A francia főváros zsidó negyedében, a rue des Rosiers egyik kávézójában hat ember halt meg és huszonketten megsebesültek, amikor fegyveresek bombát dobtak, majd tüzet nyitottak a vendégekre 1982 augusztus 9-én dél körül.

Egy francia bíró most nemzetközi elfogatóparancsot adott ki három férfi ellen, akik a gyanú szerint részt vettek az akkori terrorakcióban.

Egyikük Norvégiában, másikuk Ramallahban, harmadikuk – a legidősebb, valószínűleg az akció irányítója – pedig Jordániában él.

Abban az időben mindhárman egy palesztin fegyveres csoport, az Abu Nidalról elnevezett szervezet tagjai voltak. A ’70-es és ’80-as években aktív terrorcsoport becslések szerint csaknem 900 ember haláláért felelős.

A terrorizmus áldozatainak franciaországi egyesülete szerint félő, hogy a gyanúsítottak kiadatása nem lesz egyszerű. Az egyesület elnöke, Guillaume Denoix de Saint Marc úgy fogalmaz, hogy újabb küzdelem elé néz azigazságszolgáltatás. De a lényeg – teszi hozzá -, hogy az elkövetők bíróság elé kerüljenek végre.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]