Megtámadták a müncheni főrabbit

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Négy muszlim támadó inzultálta Schmuel Aharon Brodmant, München főrabbiját. Miután a rabbi leszállt a villamosról, négy férfi követni kezdte, majd gyalázkodó jelzőkkel illették őt is és a zsidó államot is.

Brodman rabbi, aki tagja az Európai Rabbik Konferenciájának, felszólította a rendőrséget, hogy kerítsék kézre az elkövetőket – írja az Arutz7 nyomán a zsido.com.

“Minden bizonnyal a kipám miatt jöttek utánam ezek az emberek, akik arabul beszéltek egymás között ” – mondta a rabbi. A járókelők nem keltek Brodman védelmére.

Charlotte Knolbloch, a Müncheni és Felső-Bajorországi Izraelita Hitközség elnöke így reagált az incidensre: “Megrázott a támadás híre, ami az óvárosban, éppen a közösségi központunk közelében zajlott. Fájdalommal tölt el, hogy a rabbinknak ilyesmit kellett átélnie. Sajnos ez az incidens jól illeszkedik a közelmúlt történéseibe. Itt, Münchenben is egyre erősebb a szélsőségesség és a zsidógyűlölet. A közösségünk tagjai nem érzik magukat biztonságban, és ezen nem javít az iménti eset sem”.

A müncheni rabbit tavaly is érte inzultus, amikor két fiával együtt leköpték és szidalmazták a zsinagóga közelében, ahogy berlini kollégáját, Yehuda Teichtal rabbit is.

Teljes cikk

[popup][/popup]