Megszorongatják a kurucinfót?

Írta: atlatszo.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Tanúként idézte a kurucinfó domain-bejegyzőjét és szerverszolgáltatóját a San Francisco-i kerületi bíróság, miután az antiszemitizmus ellen fellépő Tett és Védelem Alapítvány az Egyesült Államokban is eljárást kezdeményezett, hogy kiderüljön, kik a felelősök a nemzeti radikális portálon elkövetett jogsértésekért.

Tett és Védelem Alapítvány (TEV) kezdeményezésére a San Francisco-i kerületi bíróság tanúként idézte meg Varga Bélát – a kuruc.info domain tulajdonosát – és a neonáci portálnak anonim szerverszolgáltatást nyújtó CloudFlare internet-szolgáltatót. Az Átlátszó értesülése szerint az amerikai jogi eljárás célja „a gyűlöletkeltő, holokauszttagadó, gyűlöletre uszító tartalmak szerzői és szerkesztői kilétének tisztázása, valamint a kuruc.info köré kiépült szerteágazó bűnszervezet és pénzmozgatások felgöngyölítése” lesz.

A TEV-hez közel álló, neve elhallgatását kérő forrásunk szerint a magyarországi antiszemitizmus elleni küzdelem céljából életre hívott, a magyar zsidóság érdekeit képviselőTett és Védelem Alapítvány számos neves amerikai ügyvédi irodával, jogvédő civil szervezettel és zsidó szervezettel összefogva több jogi és civil folyamatot is elindított az Egyesült Államokban, amelyek közül ez csak az első lépés. „A folyamatok célja véget vetni annak a kurucinfós berögződésnek, hogy az inkognitó védelmében és az amerikai jogrendszert kihasználva, bármit meg lehet tenni és következmények nélkül lehet gyűlöltre uszítani, rágalmazni, fenyegetni Magyarország területén” – mondta forrásunk.

Az anonimitásban szerkesztett és internetes anonimitás-szolgáltatók mögé rejtőző neonáci portálról az Átlátszó írta meg először, hogy a Kaliforniában élő, magyar származású borász, Varga Béla a valódi tulajdonosa, mert ő jegyeztette be és birtokolja ma is a domain nevet, ésamerikai bankszámlát is nyitott a szerkesztőségnek. Varga akkor közleményben ismerte el hogy támogatja a kuruc.infót, „hogy az igazság kimondható legyen legalább ezen underground-médiumban”.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]