Megszólalt a zsidók és cigányok összeírását szorgalmazó jobbikos

Írta: atv.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A zsidók mellett a cigányokat is összeíratná a Jobbik. A Komárom-Esztergom megyei közgyűlés jegyzőkönyve szerint Michl Miklós jobbikos képviselő a testület márciusi ülésen arra biztatta a közgyűlés fideszes elnökét: hasson oda a kormánynál, hogy tegye lehetővé a zsidóság és a cigányság pontos nyilvántartását.

Michl MIklós

Mint tegnap az atv.hu megírta, a jobbikos képviselő a megyei kisebbségi önkormányzatok  elnökének beszámolójára reagált. A dokumentum szerint a megyében 17 ezer roma él 3500 családban. Michl Miklós azt firtatta, hogy honnan származik ez az adat, hiszen nemzetiségi hovatartozása alapján senkit nem lehet nyilvántartani, bár szerinte erre minden normális munkához szükség lenne.

A közgyűlés hivatalos jegyzőkönyve szerint a képviselő azt mondta: “a Jobbik sajnálatosnak látja azt a liberális felfogást, miszerint valakinek a nemzetiségét fajhoz vagy valláshoz tartozását nyilván tartani sérti az emberi jogokat. Azt kérte a közgyűlés elnökétől, hasson oda a kormánynál, hogy ezt a szerencsétlen gyakorlatot számolja föl és tegye lehetővé a cigányok és zsidók nyilvántartását, akikkel  szerinte még az is probléma, hogy nem tudják eldönteni, hogy vallás, faj, vagy nemzet…”

Az MSZP megyei elnöke lemondásra szólítota fel a képviselőt. Lukács  Zoltán szerint bebizonyosodott, hogy az utólagos magyarázkodás ellenére nem volt véletlen Gyöngyösi Márton gyalázatos parlamenti javaslata sem a zsidó kormánytagok és képviselők összeírásáról.

Michl Miklós az ATV Híradónak azt mondta, nem mond le.

“Lukács Zoltánnak joga van természetesen, és nekem is ahhoz, hogy itt maradjak a helyemen. Véleményem most és 10 év múlva is az lesz, hogy nem mondok le addig, amíg a pártom bizalmát élvezem” – fogalmazott a képviselő.

Mirkóczi Ádám, a Jobbik szóvivője azt mondta: amíg nem ismerik az MSZP közleményét és az ülés jegyzőkönyvét, addig nem nyilatkoznak az ügyben.

[popup][/popup]