Megöltek három izraeli katonát az egyiptomi határnál

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Lelőttek két izraeli katonát az egyiptomi határnál szombat reggel, és egy későbbi tűzharcban életét vesztette egy harmadik bajtársuk is – jelentette az izraeli hadsereg.

Lia Ben Nun, az egyik áldozat (Forrás IDF szóvivói egység)

Egy egyiptomi rendőr szombat reggel lelőtt két izraeli katonát, akik a határ közelében lévő őrhelyen teljesítettek szolgálatot – közölte a hadsereg. Az Izraeli Védelmi Erők közlése szerint órákkal később újabb tűzpárbaj volt a térségben, izraeli területen belül, amelyben a fegyveres és egy másik IDF-katona meghalt.

Izraeli katonák később repülőgépek segítségével átkutatták a térséget további merénylőket keresve.

Az első támadásban megölt katonák egyike a 19 éves Lia Ben Nun őrmester volt, aki Rison Lecion városából származik. Ben Nun a Bardelas zászlóaljban szolgált harcoló katonaként.

Joáv Galant védelmi miniszter helyzetértékelő megbeszélést tartott szombaton Herci Halevi vezérkari főnökkel, valamint magas rangú biztonsági tisztekkel, és rendszeresen tájékoztatják Benjámin Netanjahu miniszterelnököt is a fejleményekről.

Az izraeli-egyiptomi határ az 1979-ben, az egyesült államokbeli Camp Davidban aláírt békemegállapodás óta jellemzően csendes. Az elmúlt évtizedben Izrael kerítésrendszert épített a határra az afrikai illegális bevándorlók és a muszlim terroristák feltartóztatására.

A határkerítésnél gyakran próbálnak kábítószert csempészni Izraelbe, és többször zajlott lövöldözés is a múltban a csempészek és az izraeli egységek között.

MTI/Szombat

 

[popup][/popup]