Mégis megjelenik Woody Allen memoárja

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A Hachette csoport Grand Central Publishing kiadója vállakozott arra, hogy megjelenteti Woody Allen önéletrajzát Apropos of Nothing címen. A könyv április 7-én lát napvilágot.

Woody Allen

Woody Allen

A #metoo# mozgalom akadályozta meg – írja a dunszt.sk -, hogy korábban megjelenjen a könyv, mert a kiadók az író-rendezővel szembeni gyermekmolesztási vádak miatt elálltak a kiadás tervétől, hiába tisztázta az eljárás Allent a vádak alól.

„A könyv átfogóan beszámol Allen életéről, annak mind személyes, mind hivatásos oldaláról, ezen túl pedig beszél filmes, színházas, televíziós, éjszakai klubokban végzett munkájáról, illetve írásairól is” – tájékoztatott a könyvről a kiadó. „Az önéletrajz emellett tárgyalja a családjával, a barátaival és élete szerelmeivel fennálló kapcsolatait.”

A Grand Central egy évvel ezelőtt titokban vásárolta meg a könyv kiadási jogát, a pénzügyi feltételeket azonban nem teszik közzé, és a szóvivő nem volt hajlandó további részleteket sem elárulni a könyv tartalmáról. Az Egyesült Államokon kívül Kanadában, Olaszországban, Franciaországban, Németországban és Spanyolországban jelenik meg az Apropos of Nothing, később pedig a „világ minden országában” kiadják. Allen „több interjút” ígért a könyvvel kapcsolatban.

[popup][/popup]