Mégis demonstrálhatnak a nácik Budapesten?

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A rendőrség megtiltott két rendezvényt, amit február 8-án, a Kapisztrán téren szerettek volna megtartani az úgynevezett “becsület napja” alkalmából. A tiltó határozatokat nem támadták meg bírósági úton. Létezik azonban egy harmadik rendezvénybejelentés is, ami a II. kerületi Csaba utca 5. szám előtti parkra vonatkozik. 

A BRFK arról tájékoztatta a Népszavát, hogy Budapest rendőrfőkapitánya a Csaba utcába szervezett gyűlést is megtiltotta, ám erre egy magánszemély  felülvizsgálati kérelmet terjesztett elő. A Fővárosi Törvényszék a felülvizsgálati kérelmet alaposnak találta, a tiltó határozatot hatályon kívül helyezte, amellyel szemben további jogorvoslatnak helye nincs. Vagyis ezen döntés alapján a rendezvény megtartható.

Az úgynevezett becsületnapi demonstrációt tehát megrendezik, pedig egyes hírek olyan téves látszatot keltettek, mintha a rendőrségi tiltás miatt idén elmaradna a szélsőjobboldali, hungarista és neonáci szervezeteket is felvonultató rendezvény. A Városmajor a korábbi években már helyszíne volt ilyen eseménynek. (Népszava, mazsihisz.hu)

[popup][/popup]