Meggyilkoltak és lefejezték egy meleg palesztint Hebronban

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Szerdán Hebronban, a Palesztin Hatóság területén egy meleg palesztin férfi lefejezett holttestére bukkantak, aki az elmúlt két évben Izraelben várt menedékkérelme elfogadására.

Ahmad Abu Murkije (közösségi média)

Az ujkelet.live tudósítása szerint a 25 éves Ahmad Abu Murkijét szexuális identitása miatt otthon halálosan megfenyegették, és humanitárius engedélyt kapott arra, hogy Izraelben tartózkodjon, miközben menedékjogért folyamodott Kanadába.

A palesztin rendőrség és a főügyészség bejelentette, hogy nyomozást indítottak, és egy gyanúsítottat letartóztattak, de kitartottak amellett, hogy a gyilkosság indítéka még nem tisztázott. A Maan palesztin hírügynökség jelentése szerint Abu Murkije fejét a gyanúsított levágta, és a holttestéről maga készített videót. A felvétel azóta a palesztin közösségi médiában kering.

Nem világos, hogyan és miért került az áldozat Hebronba. Abu Murkije izraeli barátai azt állították, valószínűleg elrabolták, hogy a Palesztin Hatóság területére vigyék.

Izraeli források, a palesztin rendőrség és Abu Murkije családja nem tudták tisztázni, hogy az áldozatnak és gyilkosának volt-e bármilyen korábbi kapcsolata.

A Palesztin Hatóság rendőrségi szóvivője, Lu’aj Arzikat a lefejezést „újfajta bűnözésnek nevezte Palesztinában”, és arra kérte az embereket, hogy tartózkodjanak a morbid videó terjesztésétől.

„Szívszorító Ahmad Hakam Hamdi Abu Murkije meggyilkolása” – reagált a palesztin melegek megsegítésére alakult izraeli LMBTQ Munkacsoport. „Ahmad két éve menekült Izraelbe a Palesztin Hatóság elől, miután üldözték és megfenyegették szexuális irányultsága miatt. Szerdán, két hónappal azelőtt, hogy Kanadában kezdett volna új életet, értesültünk brutális meggyilkolásáról Hebronban, amelyet a közösségi médiában terjesztenek. Ez fájdalmas és véres emlékeztető arra a kemény helyzetre, amellyel az LMBTQ menedékkérőknek szembe kell nézniük, akiket a Palesztin Hatóságon belül üldöznek, gyakran valós gyilkossági fenyegetésnek vannak kitéve, és igyekeznek eljutni Izraelbe, és menedéket találni az országban.”

Körülbelül 90 palesztin, akik az LMBT közösség tagjainak vallják magukat, él jelenleg humanitárius engedéllyel Izraelben.

ujkelet.live

 

 

Címkék:lefejezés, LMBTQ, palesztin autonómia

[popup][/popup]