Még a matekpéldák is a zsidók meggyilkolásáról szólnak

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

Uszító tankönyvekből tanítják a palesztin gyerekeket az ENSZ iskoláiban.

palesztin-iskola

Izraeli szakértők megtekintették az ENSZ égisze alatt működő UNRWA szervezet iskoláiban használt arab nyelvű tankönyveket:

240 esetben találtak zsidók meggyilkolására és kiűzésére felszólító szövegeket,

melyek ezeken túl a mártírhalál vállalására is buzdítják a gyermekeket. A problémás könyvek szinte minden tantárgyat érintenek elsőtől kilencedik osztályig.

Az uszító szövegekből a Palesztin Autonómia, Gáza és Kelet-Jeruzsálem mintegy 400 iskolájában tanulnak a diákok. A könyveket a világszervezet mellett az Egyesült Államok kormánya is engedélyezte.

A témát a Közel-Keleti Politikai Kutatóintézet Jeruzsálemben rendezett konferenciáján tárgyalták kedden. David Bedein, az intézet vezetője elmondta, hogy a tankönyveket a Palesztin Hatóság tulajdonában álló raktárból vásárolták, majd szakértőik átolvasták azokat. A könyvekből kiderül, hogy

a palesztin oktatási program központi témája a gyermekek felkészítése a háborúra.

Az uszító szövegek mellett még a matematikai példákba is becsempészik a terrorista ideológiát. Egy esetben például az első és második intifáda alatt meggyilkolt zsidók számát kellett meghatározni.

Az irodalomoktatás is a háborús témát állítja a középpontba. Íme egy vers:

A fegyverek zaja kellemes a füleimnek,
A kiömlő vér boldogítja lelkem,
Ahogy a földre dobott test is,
 melyet a sivatagi ragadozó pusztított el.
Az életedre, ez a férfiak halála!
Aki nemes halált keres, hát ez az!

“Miután átnéztük a tankönyveket, világossá vált, hogy milyen folyamatok zajlanak. Bár az amerikai kormány azt mondta Izraelnek, hogy ellenőrizte a tankönyveket és mindent rendben talált, ez nem igaz. Minden könyv a visszatérés jogáról és a fegyveres harc szükségességéről szól, még a matematika könyvek is” – mondta Bedein. A kutató azt is elmondta, hogy már korábban panasszal éltek az Egyesült Államok kongresszusa felé.

Ehhez Dr. Arnold Groiss segítségét kérték, aki a Békére és Toleranciára Oktatás Ellenőrzése az Iskolai Oktatásban Intézet igazgatója volt. A Fehér Ház azonban úgy vélte, hogy nincs szükség a panasz kivizsgálására.

“Amikor Dr. Groiss jelentkezett, hogy beszámoljon a problémáról, az Obama adminisztráció egy jegyzéket küldött, melyben közölte, hogy a tankönyvekkel minden rendben van, és nincs szükség a meghallgatásra. A kezünkben van az a levél, melyben a Fehér Ház szóvivője közli a kongresszus tagjaival, hogy a könyvekkel nincs probléma” – tette hozzá Bedein.

Groiss már évek óta tanulmányozza a palesztin tankönyveket, és közel-keleti tanulmányokból szerzett doktori fokozatot a Princetoni Egyetemen. Felmérése szerint minden negyedik palesztin gyermek az uszításokkal teli könyvekből tanul az ENSZ iskoláiban.

A teljes cikk itt olvasható.

Címkék:palesztin tankönyvek

[popup][/popup]