Mazel Tov, az első közel-keleti gasztrókultúra szemléletű szórakozókert

Írta: breuerpress.com - Rovat: Hírek - lapszemle

Július 19-én, szombaton nyit a Mazel Tov, az első Közel keleti gasztrókultúra iránt fogékony nyitott szemléletű szórakozókert az Akácfa 47. szám alatt, a hetedik kerület vagy másképp a vigalmi negyed egyik legforgalmasabb utcájában, letisztult enteriőrrel és változatos kulturális programokkal.

mazel tov szórakozóhely

Az egykori Sufni, legutóbb pedig az átmenetileg beköltöző Furimuri helyén, közvetlenül a Fogas Ház és a Fogas Kert mellett megnyíló Mazel Tov egy több szempontból fúziós szórakozóhely, amely minden téren a sokszínűséget képviseli.

 

Az ötlet •

 

A cél egy nyitott szemléletű, gasztrónómiai és kulturális szempontból meghatározó városi fesztelen hangulatú origó megteremtése, ahol nyitást követően délután négytől zárásig, hajnali négyig várunk mindenkit, aki betér és kikapcsolódni vágyik, legyen szó kulturális vagy kulináris élvezetekről, vagy épp baráti fröccsözésről. A Mazel Tov ötlete az adottságok és a számunkra fontos gondolatok kiemélésén alapszik; a hangulatos, városi kertek, a nyitott szemlélet valamint a sokszínű mediterrán konyha összekapcsolásán, ötvözetén. Az Akácfa utcában frissen nyíló Mazel Tov az első olyan szórakozókert, amely az ötödik kerületi magas szintű gasztro-vendéglátó infrastruktúrát az autentikus, romkocsmaközeli hetedik kerületbe hivatott beültetni, így erősítve a sokszínűséget és az új színt a budapesti palettán. A hely születése is egy fúzión alapszik, a vendéglátás, a kultúra és a szórakoztató ipar ismert szereplőinek összefogásaként.

 

Market vs belváros •

 

Az Izraelben elterjedt, a közösségi evés tradícióján alapuló sajátos-inspiratív hangulatú tel avivi és tengerparti helyekből merítkezve, egy olyan helyet képzeltünk el, amely a hét minden napján nyitva van, a délutáni gyerekprogramokból, az esti koncertek és éjjeli dj szettekbe átivelően. Grill látványkonyhával, autentikus izraeli ételekkel és italokkal, nyársakkal, shakshukákkal, menta teával, sült húsokkal és hűs salátákkal várunk mindenkit nemtől, kortól, és bármilyen megkülönböztetés nélkül, nyitott szívvel. A korianderrel, különféle növényekkel valamint friss fűszerekkel teleültetett kert konyháját a magas minőséget képviselő, Budapest-szerte ismert Hummus Bar chefjei állították össze a főételvariációktól a fűszeres házi pitákkal kínált különlegességekig.

A teljes cikk itt olvasható.

Címkék:gasztronómia

[popup][/popup]