Már az alumíniumiparba is beszállt az EMIH

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Menedzsment fórum (mfor.hu) nevű honlap közöl riportot arról, hogy egy EMIH többségi tulajdonban lévő cég – többszörös áttételen keresztül – megszerzett egy nagy alumíniumipari vállalatot, melynek éves forgalma 44 milliárd forint.

Kép forrása: inotal.hu

Az írás címe: Rogán Antal barátjáé és egy budapesti hitközségé lett egy nagy hazai alumíniumfeldolgozó.

A budapesti hitközség pedig nem más, mint a Köves Slomó vezette Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, közismert nevén EMIH.

Rogán Antal említett barátja Michaeli Shabtai izraeli grúz üzletember, aki az EMIH gazdasági ügyeiben kulcsszerepet játszó Bodnár Dániel barátja, aki az EMIH médiaügyeiben kulcsszerepet vivő Brit média Kft-t felerészben birtokolja.

A riport szerint a 44 milliárdos forgalmat bonyolító Inotal Zrt. alumíniumipari cég birtokosa egy bizonyos Alput vagyonkezelő, ez utóbbi tulajdonosa pedig a 2022-ben alapított Keter Investments Zrt.

A Keter Investments egészen friss alapítású társaság – írja az mfor.hu.

Ezt 2022. február 15-én alapította három másik, budapesti gazdasági társaság 6 millió forintos törzstőkével és vagyonkezelés főtevékenységgel, de egyebek mellett a könnyűfémöntést, a fémalakítást, porkohászatot, alumíniumgyártást is felvették a tevékenységi körök közé.

  • A cég többségi, 75 százalékos tulajdonosa a 2015 óta létező és működő Oloesz Kereskedelmi Kft.,
  • mellette 20 százalékos tulajdonrésze van a PSM-Technik Zrt.-nek,
  • 5 százalékot pedig a Konbud Holding Zrt. birtokol.

A Keter ügyvezetője Bodnár Dániel, az EMIH vezetőségi tagja és a Milton Friedmann Egyetem elnöke.

A rengeteg budapesti telephellyel (ezek részben szeretetszolgálatot, iskolát és az Olajág Otthonokat takarják) rendelkező Oloesz 110 millió forintos törzstőkével rendelkezik, fő tevékenységi köre pedig az egyéb humán-egészségügyi ellátás. Tulajdonosa pedig az EMIH.

A 20 százalékot birtokló PSM-Technik Zrt egyedüli részvényese – és egyben vezérigazgatója is – a cikk elején említett izraeli-grúz Michaeli Shabtai.

Teljes cikk

[popup][/popup]