A Mandiner kérdezett, a Mazsihisz válaszolt, a választ nem közölték

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A Mandiner jobboldali portál a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) véleményét kérdezte a ”Judapestező” Bíró László antiszemita kijelentéseivel kapcsolatban. A kérdésekre a Mazsihisz válaszolt, a választ azonban a portál nem közölte.

A hírt a Mazsihisz.hu tette közzé.

A Mandiner kérdései:

A négy magyarországi történelmi egyház egyikeként mit gondolnak arról, hogy a szerencsi/tiszaújvárosi időközi országgyűlési választáson indított ellenzéki jelölt Budapestet Judapestnek nevezi, az izraeli turistákat pedig „tetűcsúzdásoknak”?
Vállalható-e Önök szerint egy ilyen jelölt?
Megfontolnák-e az ellenzéki pártok helyében a jelölt leváltását?

A Mazsihisz válasza:

A Mazsihisz minden, bármely etnikai, vallási csoport, szexuális kisebbség elleni uszítást egyaránt elítél teljesen függetlenül attól, melyik politikai csoportosuláshoz tartozik az, aki ilyeneket mond. Ha Bíró László ilyen kijelentéseket tett, akkor természetesen az ő kijelentéseit is. Ahogy a frissen kitüntetett Raffay Ernő történész hosszú, nyílt zsidózását is, amely egy most előkerült felvételen hallható. Minden pártpolitikai különbségtétel nélkül ítéljük el mindkét közéleti szereplő antiszemita megnyilvánulásait, részrehajlás nélkül. Ez így volt és így is marad. Nincs kettős mérce.

[popup][/popup]