Magyar Péter a Tisza – Tisztelet és Szabadság Párt színeiben indulna a választáson

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Magyar Péter, aki a múlt szombaton százezres tömeg előtt tartott kormányváltást sürgető beszédet a második általa szervezett nagygyűlésen, a TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt színeiben indulna a június 9-i EP- és önkormányzati választáson.

Magyar Péter

A párt logóján már a Talpra Magyarok! közössége szerepel, amit március 15-én jelentett be Magyar – szemlézte a hírt a Telex.hu.

Magyar hivatalosan is megerősítette, hogy a Talpra Magyarok Közössége a Tisztelet és Szabadság (TISZA) Párt színeiben indul a június 9-i választáson.

„A párt a mai közgyűlésén az egyik alelnökévé választott, illetve többségbe kerültünk a párt ügydöntő szerveiben” – írta Facebook-oldalán.

A TISZA pártot a 2022-es országgyűlési választás előtt egy évvel jegyezte be a bíróság Egerben, elnöke Szabó Attila. Az Egri Ügyeknek 2021-ben arról beszélt: mind a 106 körzetben állítanának jelöltet, és a céljuk, hogy bejussanak a parlamentbe. „Nem vagyunk hataloméhesek, nem szorulunk magas állami fizetésekre, és mélyen hiszünk a valódi népképviseletben” – fogalmazott az interjúban. Azt is mondta, hogy a párt nem igényel és nem fogad el állami költségvetési támogatást, tagdíjakból és 10 ezer forintot meg nem haladó adományokból tartják fenn magukat.

A párt alelnöke Deák Boldizsár, aki korábban fideszes önkormányzati képviselőként politizált Egerben, és egy időben a Rádió Eger tulajdonosa, az Egri Vízilabda Klub elnökségi tagja is volt. A 2021-es interjúban teljesen kizártnak tartotta, hogy a TISZA párt együttműködjön az ellenzékkel.

„Ideológiamentes jobbközép pártként egyébként is középutas politikát folytatunk.”

Szabó Attila is megerősítette, hogy pártjuk se jobb-, se baloldali párt. Az akkori programjuk modern európai konzervatív és szociáldemokrata értékeket ötvöz.

Magyar Péternek a június 9-i EP-választás előtt már nem volt ideje új pártot alapítania, mert a választási bizottság csak azokat a pártokat veheti jelölőszervezetként nyilvántartásba, amelyeket már a választás március 12-i kitűzése előtt jogerősen bejegyzett a bíróság – emlékeztet a Telex.hu.

[popup][/popup]