Magyar Nemzet: Csurka István látnok volt

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A kormánylap publicistájának mai cikke szerint a 12 éve elhunyt „Csurka író, politikus és látnok” volt.

A kormánylap nem először méltatja az 1989 utáni antiszemitizmus vezéralakját. Ehhez idézi Csurka egyik 1998-as írását, amely szerint

„Ez a kor, amelyben élünk, s különösen, ami ránk következik, a népvándorlás kora. A színes bőrű, mérhetetlen szegénységben élő, viharosan szaporodó népek keletről nyugatra, délről északra vándorolnak majd. […] A végső cél a magyarság kipusztítása. Nem fegyverrel, hanem pénzügyi politikával, életlehetőségeink elvonásával, mert kell a hely a másoknak. A nemzetközi nagytőke és a bankok segítik majd ezt a népvándorlást, ez az érdekük.”

Ez az idézet afféle rendszeresen visszatérő mottó a kormánysajtóban.

Soros Györgyot a publicista „Disznófejű Nagyúr”-nak nevezi, akinek „mancsai nyúlnak a magyar öntudatért”. Majd tovább idézi Csurkát:

„(Soros) Már a nyolcvanas években az összeomlás utáni világra gondolt, úgy spekulált, a nélkülöző magyarságot fillérekkel le lehet kenyerezni. Azért hozta a pénzt, hogy ne legyen forradalom, a rendszerváltás ne járjon elszámoltatással.”

Hogy Csurka a világ és Magyarország minden bajáért a zsidókat tette felelőssé, arról a Magyar Nemzet szerzője egy szót sem ejt. Ez most nem aktuális, csak a Soroséknak tulajdonított mesterterv, aminek vízióját egy az egyben átvettek Csurkától, s amely szerint Magyarországot el akarják árasztani idegenekkel.

[popup][/popup]