Magyar Holokauszt Emlékév – a Civil Alap-2014 támogatásra előterjesztett pályázatai

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A társadalmi aktivitás növelése, valamint a Magyar Holokauszt Emlékév céljainak társadalmasítása érdekében meghirdetett Civil Alap-2014 pályázati programmal kapcsolatban a Miniszterelnökség nyilvánosságra hozta a támogatásra előterjesztett pályázatok neveit tartalmazó dokumentumot – adta hírül a kormányportál.

L Simon

Mikecz Péter helyettes államtitkár (Miniszterelnökség) és L. Simon László az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke, a bizottság elnöke (balról az első, második).

 A Kormány 1688/2013. (IX. 30.) Korm. határozatával másfél milliárd forintos kerettel pályázati programot hozott hoz létre a 2014-es Magyar Holokauszt Emlékévben megvalósuló civil és önkormányzati kezdeményezések támogatására.

 A kezdeményezés célja az volt, hogy az emlékévet, annak céljait a magyarországi zsidó közösségek, valamint a civil szféra bevonásával megismertessék a társadalommal, segítsék a szembenézést a történelemmel, valamint ösztönözzék a társadalmi aktivitást.

A november 15-ig beérkezett pályázatokat az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága – a pályázati kiírásban foglaltaknak megfelelően – véleményezte és rangsorolta, majd a mellékelt dokumentumban foglalt előterjesztést tette a Miniszterelnökséget vezető államtitkár felé.

A PDF melléklet ide kattintva is elérhető.

[popup][/popup]