Magasabb szintre emelték a terrorkészültséget Magyarországon

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Magasabb szintre emelték a terrorkészültséget Magyarországon a Védelmi Tanács vasárnapi ülését követően – írja a Magyar Nemzet.

Képünk illusztráció

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap, Izrael Irán általi megtámadása után hívta össze a Védelmi Tanácsot. A megbeszélés után közölte: mindent megtesznek, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát.

A Magyar Nemzet cikke szerint a miniszterelnöki bejelentést követően a kormányfő kérésének megfelelve elrendelték a terrorkészültség magasabb fokozatát, amely alapvetően intenzívebb titkosszolgálati információcserét, szigorúbb védelmet jelent a kiemelt létesítményeknek és állami vezetőknek, illetve megerősített rendőri jelenlétet a közterületeken, a tömegrendezvényeken, valamint a zsidó felekezethez tartozó intézményeknél – szemlézte a hírt a 24.hu.

*

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) megelégedéssel fogadta, hogy az Izraelt hétvégén ért iráni támadás után Orbán Viktor miniszterelnök azonnal összehívta a Védelmi Tanácsot, és utasította a Terrorelhárítási Központot, valamint a belügyminisztert, hogy garantálják minden magyar biztonságát.

Az MTI-hez hétfő este eljuttatott, Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke által aláírt közlemény szerint “ez a döntés beleillik azoknak az intézkedéseknek a sorába, melyekkel a magyar kormány konzekvensen kiáll Izrael és a zsidó nép mellett”.

A Mazsihisz elnöke egyúttal elismeréssel nyugtázta, hogy a magyar diplomácia ebben a háborús helyzetben kiemelt figyelmet fordít a térségben tartózkodó magyar állampolgárokra.

Grósz Andor úgy fogalmazott: “minden segítség és támogatás fontos, amit az államtól kap a magyar zsidó közösség e mindannyiunk számára embert próbáló időben.”

[popup][/popup]