Mácsai Pál nem akart Gabriel Byrne lenni

Írta: divany.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A hollywoodi interjútechnikákhoz hasonlóan nekünk is alig fél óra alatt volt lehetőségünk hét interjút elkészíteni az HBO Terápia című sorozatának főszereplőivel, alig pár órával a hivatalos díszbemutató előtt. Három asztalnál várták az újságírók kérdéseit a második évad főszereplői, kivéve Kurta Nikét, akinek sajnos előadása volt.

Mácsai Pál Terápia fotó Szécsi István Velvet

(fotó: Szécsi István / Velvet)

Láttatok más országban játszódó Terápiát már? Megnéztétek saját magatok külföldi verzióit?

Péterfy Bori: Csak belenéztem az amerikaiba, az izraelibe nem, pedig mondták, hogy nagyon jó az első évad. Találkoztam a saját karakteremmel is, de nem nagyon tetszett. Meg Palit is sokkal jobbnak látom, és ezt nem nyalásból mondom. (Orsolya új szereplő, a sorozatban kemény ügyvédnő szerepben lesz a Mácsai Pál által alakított Dargay páciense – a szerk.)

Máté Gábor: Én nem néztem meg. Nekem is mondták, hogy nagyon jó az izraeli, de nem érdekelt. Általában nem szoktam megnézni, hogy más hogyan játssza ugyanazt a szerepet, mert zavar. Úgy érzem nem szerencsés, hiszen akárhogyan befolyásolhat. Sőt, én saját magamat sem szoktam visszanézni. Pali többször visszanézte, amit csinált, de én már csak kabalából sem mentem oda. Régen amit megnéztem az rendre mindig rossz volt, amit meg nem, az jó… Sajnos belép egyfajta kontroll, bekerülnek olyan elemek, amik csak zavarják az alakítást, ha szabad ezt a kifejezést használnom… ( Ferenc, szintén új szereplő, pánikrohamos betege lesz hétfőnként Dargaynak – a szerk.)

Mácsai Pál: Felmentem a Youtube-ra, belenéztem a Gabriel Byrne főszereplésével játszott amerikai verzióba, de pár perc után elkapcsoltam. Nem azért, mert rossz lenne, sőt! De nem akartam, hogy befolyásoljon, mert ha ebbe a szerepbe beül – nyilván tudattalanul – az utánzásnak akár egy fuvallata, máris nagyon messze kerülök attól az esélytől, hogy őszinte legyek, hogy magamról beszéljek a filmben. Márpedig nekem ez volt az egész koncepcióm. (A Terápia 2. része egy évvel az első után folytatódik, Mácsai Pál, azaz Dargay András már legénylakásban praktizál – a szerk.)

Csákányi Eszter: Belenéztem, de nagyon hamar rájöttem annak a nőnek a titkára. Igazából csak kíváncsi voltam. Annak idején elképesztően komolyan készültem erre a kasztingra, nagyon akartam a szerepet. Két jelenetet küldtek el, és én voltam az egyetlen, aki a komolyabbat választotta. Olyan ruhában mentem, amit a figuráról gondoltam, egyetlen kikötésem volt, hogy csak a Mácsaival vagyok hajlandó próbafelvételt csinálni. Tudtam, amikor elkezdtük, hogy lehetetlen, hogy ne én játsszam ezt a nőt. Annyira más karakter, mint amit rólam gondolnak az emberek! (Ágnes már egy menő tetőtéri rendelőben fogadja majd péntekenként Dargay-t, hogy ő is ki tudja önteni a szívét valakinek – a szerk.)

Szamosi Zsófi: Láttam az amerikaiból az első és második évadot is, de már a forgatás után. Az izraeliből kicsi részleteket. (Ő Petra, aki az első évadban sikereltelenül próbálta meg rendbe tenni házasságát. Az új évadban a Nagy Zsolt karakterével közös gyereküket, Misit viszik Dargay-hoz – a szerk.)

Nagy Zsolt: Én tudatosan nem néztem. Nem érdekelt. (Tamást játssza, Petra volt férjét – szerk.)

Surányi Áron: Nekem anyukám mutatott egy fotót a külföldiről, és kiderült, hogy ő is Áron! (Első filmszerepe, Petra és Tamás fiát, Misit alakítja a sorozatban, aki szintén Dargaytól vár segítséget – a szerk.)

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]