Maccabisok nyerték a Budapest Night Runt

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A férfiaknál és a nőknél is egy-egy Maccabi-résztvevő volt a leggyorsabb.

A legnagyobb sztár a 82 éves Shaul Ladany volt. A magyar származású holocaust-túlélőt Budapestről deportálták 1944-ben. 1972-ben részt vett a müncheni olimpián az izraeli csapat tagjaként, és a terrortámadást is túlélte.

A Generali Night Run Budapest keretében rendezték meg a 15. Maccabi Európa Játékok félmaraton versenyszámát, amelyen az EMG MaccabiMen/Women indulói is részt vettek. Összesen több tucatnyi maccabis indult a több ezer résztvevő között, akiknek nagyszerű élményt jelentett, hogy teljes nyugalomban futhattak a rengeteg induló között.

A legnagyobb sztár a 82 éves Shaul Ladany volt, aki a német delegáció meghívottjaként vett részt a versenyen. A magyar származású Shaul Holocaust-túlélő, Budapestről deportálták 1944-ben. 1972-ben részt vett a müncheni olimpián az izraeli csapat tagjaként, és a terrortámadást is túlélte. Később egy olyan rekordot állított fel 50 mérföldes gyaloglásban, amit azóta sem tudtak megdönteni. Most pedig elindult a félmaratonon, sőt, valamivel több mint három óra alatt teljesítette is.

A maccabisok számára az is hatalmas sikert jelentett, hogy a férfiak és nők között is egy-egy maccabis futó lett a leggyorsabb: a dél-afrikai Adam Lipschitz, a nőknél az amerikai Leah Rosenfeld. (EMG2019)

[popup][/popup]