Ma Izrael-Svájc Európa-bajnoki selejtező Felcsúton

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A mai Európa-bajnoki selejtezőn Izrael labdarúgó-válogatottja a felcsúti Pancho Arénában fogadja Svájc csapatát. Az izraeli focisták már megérkeztek Felcsútra, kedd délután a csapat rendhagyó és rendkívül megrázó sajtótájékoztatót tartott, amelyről az RTL is tudósított.

Eli Dasa, az izraeli labdarúgó válogatott csapatkapitánya

Izrael magyarországi nagykövete szerint a pálya kiválasztásában sok szempontot vettek figyelembe.

„Okkal játszunk itt. Azért kell itt pályára lépnünk, mert a többi csapat nem akar Izraelbe utazni, hiszen országunk sajnos háborúban áll. A helyszín kiválasztásában nagyon sok szempontot vettünk figyelembe, különös tekintettel a biztonságra. Mindenekelőtt az izraeli sportolóknak jó tapasztalataik vannak Magyarországról, a sportlétesítmények kiválóak, a magyarok pedig mindig magas színvonalon rendeznek meg hasonló eseményeket” – mondta Yacov Hadas-Handelsman.

Az izraeli válogatott egyik játékosa, az orosz Dinamo Moszkvában játszó csapatkapitány, Eli Dasa (képünkön) egy a Hamasz terroristái által elrabolt kisfiú, a 8 éves Nave Shoham focicipőjét is magával hozta.

„Ez a srác a Gáza-övezetben van most is hét másik emberrel a családjából. Ez minden, ami maradt tőle, a bal cipője. Várunk téged vissza” – mondta megrendülten. (A magyar hírekben elrabolt focista szerepelt, de a Times Of Israel tudósítása szerint korrigáltuk a hírt. A szerk.)

Az Izrael-Svájc mérkőzést ma játsszák, 20:45-től a Spiler2-n követhető, az Izrael-Románia találkozóra 18-án szombaton kerül sor, és szintén 20:45-től a Match4-en közvetítik.

[popup][/popup]