“Leradírozzuk a világhálóról!”

Írta: ma.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Anonymus fenyegeti Izraelt

Egyesített erőkkel, komoly támadás készül a zsidó állam ellen.

Az Anonymus hacktivista csoport – független hekkerekkel közösen – tervez nagyszabású kiber-hadjáratot Izrael ellen, az “OpIsrael” hadművelet második felvonásnak keretében.

opisraelben

A hacktivisták április hetedikén kezdik meg a kibertámadást Izrael ellen” – közölte Twitterén az Anonymus. azt ígérve: leradírozzák a zsidó államot az internetről. Úgy tűnik. Izrael komolyan veszi a fenyegetést.

“Már napok óta szerveződik a dolog online. Ami megkülönbözteti a tervet a korábbi támadásoktól, hogy az Anonymushoz kapcsolódó csoportok szervezik világszerte, és úgy tűnik, egyesítik erőiket” – mondta a Haaretznek Ofir Ben Avi, az Elérhető Kormány online csoport igazgatója.

Az első “OpIsrael” akciót még tavaly novemberben indították, egy időben Izrael “Védelem Oszlopa” fedőnevű Gáza ellen irányuló támadásával. “Anonymus vagyunk. Légiót alkotunk. Nem bocsátunk meg. Nem felejtünk. Izrael, számíts ránk!” – üzenték akkor a hekkerek a zsidó állam hatóságainak.

Az akció során mintegy 700 izraeli weboldal esett folyamatos támadás áldozatául, többek között olyan kormányhivataloké, mint a külügyminisztérium és a miniszterelnök hivatalos weboldala. A pénzügyminisztérium jelentése szerint 44 millió egyedi támadást regisztráltak a kormányoldalakon.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]