Lengyel köztévé: Az ellenzéki jelölt a külföldi és zsidó érdekeket tarthatja szem előtt

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A lengyel köztelevízión futó politikai műsor vetette fel, hogy a közelgő elnökválasztás legerősebb ellenzéki jelöltje, Rafal Trzaskowski a hazai helyett a külföldi érdekeket tarthatja szem előtt, és ez megjelenik abban is, ahogy a zsidóknak nyújtandó kárpótlás kérdéséhez hozzáállna.

Rafal Trzaskowski (Fotó: Benjamin Furst/ Hans Lucas AFP)

A vasárnap lement közmédiás adásban –  írja a Reuters nyomán a 444.hu – arra utalgattak, hogy a centrista Polgári Platform színeiben induló Trzaskowski zsidók kárpótlására használna fel közpénzeket, és nem védené meg a nemzeti érdekeket, már amennyiben legyőzi a jelenlegi elnököt, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párthoz közelálló Andrzej Dudát.

A közmédiás műsor többek között egy 2015-ös interjút elevenített fel, melyben Trzaskowski arról beszélt, hogy Lengyelországnak beszélnie kell a zsidó közösségekkel, és meg kell próbálni megoldaniuk a kárpótlások problémáját. Ez alapján is jutott arra a műsor, hogy Trzaskowski nem a lengyel érdekeket tartja szem előtt. Korábban a lengyel közmédia már Soros Györggyel is összekötötte az ellenzéki politikust.

[popup][/popup]