Lemondott Haraszti György, a Holokauszt Emlékközpont vezetője

Írta: Czene Gábor / nol.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A Népszabadság értesülései szerint lemondott posztjáról Haraszti György, a Páva utcai holokauszt-emlékközpontot működtető közalapítvány kuratóriumi elnöke. A Miniszterelnökségen megerősítették az információt.

Haraszti György fotó Kollányi Péter MTI

Haraszti György (fotó: Kollányi Péter, MTI)

A központ volt munkatársai azzal vádolták Harasztit, hogy minősíthetetlen stílusban beszél az emberekkel, intézkedései esetenként jogszabályba ütköznek, ellentétesek a szakmai és etikai normákkal. Többen gyanúsnak tartott pénzmozgásokról is beszámoltak. „Ennyi erővel azt is terjeszthetnék rólam, hogy kecskékkel élek nemi életet” – Haraszti György a Népszabadságnak nyilatkozva pár hete ezekkel a szavakkal utasította vissza a vádakat.

Az alapító és fenntartó képviseletében eljáró Miniszterelnökség a közelmúltban vizsgálat lefolytatására kérte fel a kuratórium felügyelőbizottságát. A vizsgálat befejeződött, de ennek tartalma egyelőre nem nyilvános. Csak annyit lehet tudni, hogy a felügyelőbizottság – bár kirívóan súlyos szabálytalanságokat, esetleges gazdasági visszaéléseket nem állapított meg – javaslatokat tett „bizonyos változtatásokra”.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]