Lemondott a libanoni miniszterelnök, Netanjahu szerint ez ébresztő üzenet kell legyen a nemzetközi közösség számára

Írta: Avi/ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Benjamin Netanjahu miniszterelnök szombaton arra figyelmeztetett, hogy a libanoni miniszterelnök Saad Hariri lemondása ébresztő üzenet kéne legyen a nemzetközi közösségnek, hogy Irán regionális törekvései nem csak Izraelt, hanem az egész Közel-Keletet is veszélyeztetik.

 

 

“A libanoni miniszterelnök Hariri lemondása és megjegyzése [Iránról] ébresztő üzenet a nemzetközi közösségnek, hogy lépéseket tegyen az iráni agresszió ellen, amely Szíriát egy második Libanonná alakítja,” – tweettelte Netanjahu.

“Ez az agresszió nem csak Izraelt, hanem az egész Közel-Keletet veszélyezteti. A nemzetközi közösségnek össze kell állnia és fel kell lépnie az agresszióval szemben,”- tette hozzá a miniszterelnök.

Hariri szombaton jelentette be a lemondását szaúd-arábiai utazása során, azt állítva, hogy veszélyben az élete és Libanon Irán irányítása alatt áll.

Hariri azzal vádolta Iránt és Hezbollahot, hogy beleavatkoznak az arab ügyekbe.

“A betegség, amit Irán elterjeszt a térségben, visszafelé fog elsülni,” – mondta Hariri azt állítva, hogy Teherán káoszt, viszályt és a pusztítást gerjeszt az egész régióban.”

“Irán kezében van a régió országainak sorsa … A Hezbollah Irán karja nemcsak Libanonban, hanem más arab országokban is” – mondta. “Az elmúlt években a Hezbollah fegyvereinek erejét használta, hogy kész helyzetet teremtsen.”

Irán később azt állította, hogy az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia áll a lemondás mögött, hogy regionális káoszt robbantsanak ki.

Netanjahu tegnap arra beszélt, hogy az Iszlám Köztársaság jelentette fenyegetés a közel-keleti szomszédokra egy eddig elképzelhetetlen szövetséget teremtett a zsidó állammal.

 

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]