Lehetőségek Izraelben fiataloknak – MASA nyílt nap Budapesten

Írta: MASA Hungary - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Talán már nem újdonság hazánkban sem, hogy egyetem előtt, után vagy akár alatt, külföldön is kipróbálja magát az ember ilyen vagy olyan formában. Ami viszont talán kevesek számára ismert, hogy nemcsak Európában, de Izraelben is számos ilyen lehetőség közül lehet válogatni.

Egyrészt a méltán híres izraeli oktatás is egyre elérhetőbbé vált, de akár a legjobb cégeknél és szervezeteknél is szerezhetnek tapasztalatot a jelentkezők, és a nyelv vagy a vallás iránt érdeklődők is megtalálhatják helyüket.

MASA Nyíltnap (2)

Az Izraeli Kulturális Intézet idén először egy nyílt napot szervez, melyen az érdeklődők első kézből kaphatnak információt kinti programszervezőktől és programok volt résztvevőitől. Többek között képviselni fogja magát a világ egyik leghíresebb műszaki egyeteme, a Technion, a Herzliyán található IDC főiskola – ahol több szakterületen is teljes angol nyelvű képzéseket végezhetnek a diákok –, a Tel-avivi és a Haifai egyetem. De egyetemeken kívül rövidebb és hosszabb szakmai gyakorlatokról és önkéntes programokról is a legfrissebb információkat kaphatják majd a jelenlévők, sőt még egy különleges jeruzsálemi jesiva (vallási tanulmányokkal foglalkozó intézmény), a Pardes is képviseltetni fogja magát.

Ezenkívül ösztöndíj-lehetőségekről is lesz információ, melyek egyike a MASA (ejtsd: Masza – héberül „utazás”), mely olyan zsidó származású fiataloknak szól, akik rendelkeznek legalább egy zsidó nagyszülővel. A MASA egyben a nyílt nap szervezője is, de egyéb forrásokról is tájékozódhatnak majd a rendezvényre ellátogatók.

Az esemény február 18-án, csütörtökön 18:00 órakor kerül megrendezésre az Izraeli Kulturális Intézetben (Bp., VI., Paulay Ede u. 1. ). A részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött. A regisztrációt ezen a linken lehet megtenni.

[popup][/popup]